20210910 Een Covid Safe Ticket in de horeca CST coronapas coronapaspoort covidpas resto d'ici et d'ailleurs sint-lambrechts-woluwe

| Een Covid Safe Ticket in resto d'ici et d'ailleurs in Sint-Lambrechts-Woluwe.

Horecazaken zonder Covid Safe Ticket riskeren boete tot 2.500 euro

EC
© BRUZZ
23/09/2021

Vanaf 1 oktober zijn horecazaken in Brussel verplicht om een Covid Safe Ticket te vragen aan hun klanten. Dat geldt ook voor sportclubs en voor organisatoren van evenementen. De gemeenten zullen moeten controleren of de uitbaters en organisatoren dat correct doen. De boetes kunnen variëren van 50 tot 2.500 euro.

De gemeenten zullen bevoegd zijn voor de handhaving en controles op het Covid Safe Ticket in horecazaken, sportclubs en bij evenementen. Dat weet de Franstalige nieuwszender BX1 en La Derniere Heure, die het voorontwerp van de ordonnantie konden inkijken.

"Onder voorbehoud van de bevoegdheden van de gerechtelijke politie, zijn de burgemeesters verantwoordelijk voor de controle op de toepassing van de getroffen maatregelen", valt te lezen in die ordonnantie.

De boetes voor organisatoren of uitbaters die geen Covid Safe Ticket invoeren, gaan van 50 tot 2.500 euro. Voor klanten of bezoekers op die plaatsen kan de boete oplopen tot 500 euro.

Het kabinet van Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS) geeft nog geen commentaar over de vernoemde bedragen. "Dat is wat momenteel gepland is, maar de tekst ligt nog bij de Raad van State. We wachten op hun antwoord", zegt Vervoorts woordvoerder Zeynep Balci.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni