schade elsensesteenweg 11

schade elsensesteenweg 11

17-jarig meisje dat werd opgepakt voor plunderingen na BLM-protest weer vrijgelaten

CV
© BRUZZ
15/06/2020
Updated: 16/06/2020 13.08u

In Brussel is gisteren een minderjarige opgepakt voor haar betrokkenheid bij de plunderingen na afloop van de Black Lives Matter-betoging op zondag 7 juni. Zij is vandaag na verhoor door de jeugdrechter weer vrijgelaten. Er werd een bemiddeling opgestart en het meisje zal ook een gemeenschapsdienst moeten uitvoeren. Het onderzoek om andere verdachten van de rellen en plunderingen te identificeren, loopt intussen verder.

“Meerdere identificaties zijn aan de gang”, zegt parketwoordvoerder Denis Goeman. “In het kader daarvan werd een meisje van 17 jaar maandag van haar vrijheid beroofd. Zij werd er van verdacht om een diefstal met braak in de Foot Korner op de Elsensesteenweg te hebben gepleegd."

"Zij erkende de feiten tijdens haar politieverhoor en werd hiervoor ter beschikking gesteld van het parket. De minderjarige is gekend door de politiediensten, maar heeft geen gerechtelijk verleden. Na verhoor door de jeugdrechter is zij weer vrijgelaten. Er werd wel een bemiddeling opgestart en het meisje zal ook een gemeenschapsdienst moeten uitvoeren."

Joao Vangeneberg, de uitbater van Foot Korner, is tevreden over de opvolging die de lokale politie biedt. "We werden erg goed geïnformeerd over de evolutie van de zaak," zegt hij aan BRUZZ.

De jonge leeftijd van het aangehouden meisje verbaasde Vangeneberg niet. "Zo is het nu eenmaal met de jonge generatie hier in Brussel. De reputatie van de stad wordt veel te vaak beschadigd door roekeloze jongeren die denken dat ze de boel op stelten kunnen zetten zonder gestraft te worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel , Justitie , betoging Black Lives Matter , plunderingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni