Vorsterieplateau rugby

| Het groene Vorsterieplateau in Watermaal-Bosvoorde wordt mogelijk bebouwd

Groenen: 'Regering wil bouwen in Zoniënwoud'

TG
© BRUZZ
01/09/2018

Op het Vorsterieplateau vlak naast het Zoniënwoud mag nooit gebouwd worden. Dat vindt de lokale partij Ecolo-Groen. In de praktijk is het stuk grond een bos, en dus moet de Brusselse regering het schrappen als 'grondreserve'.

Het Vorsterieplateau in Bosvoorde wordt door de Brusselse regering naar voor geschoven als een gebied dat in de toekomst bebouwd kan worden. Dat staat in het GPDO, het plan dat de ontwikkeling van Brussel beschrijft tot 2040. De bevolking zal groeien, en dus zijn er ook meer woningen nodig. Die kunnen onder meer gebouwd worden aan de rand van het Zoniënwoud.

Op het Gewestelijk Bestemmingsplan staat het stuk grond van ca. 15 hectare dan ook ingekleurd als 'grondreservegebied'.

Petitie tegen bebouwing

Maar bij de lokale partij Ecolo-Groen van burgemeester Olivier Deleuze verslikten ze zich in hun thee toen ze het Vorsterieplateau zagen staan in de eerste versie van het gewestelijke ontwikkelingsplan. Voor de partij hoort het plateau gewoon bij het Zoniënwoud.

"Heel wat inwoners, natuurverenigingen én de gemeenteraad hebben geprotesteerd tegen de plannen om het gebied te bebouwen", schrijft de partij in een persbericht. "En deze zomer zien we plots dat het GPDO in alle luwte is goedgekeurd door de regering, en dat er niet is geluisterd naar onze opmerkingen." Het Vorsterieplateau blijft dus gebied voor woningen, al kan er pas gebouwd worden als de regering eerst bewijst dat dat echt nodig is.

Ecolo-Groen is begonnen met een petitie die ze aan de regering zal bezorgen.

Rugbyveld

Het is niet de eerste keer dat het Vorsterieplateau in het nieuws komt. Er liggen namelijk een aantal rugbyvelden die natuurverenigingen een doorn in het oog zijn. Een aantal jaar geleden bouwde de gemeente Watermaal-Bosvoorde (met het huidige groene bestuur) een nieuw veld met kunstgras, de strijd daarover werd zelfs uitgevochten voor de rechtbank.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Watermaal-Bosvoorde , Milieu , Stedenbouw , Vorsterieplateau , GPDO , Zoniënwoud , woningen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni