Werken voor aanleg Becopark aan kanaal starten binnenkort

wandelpromenade becopark
© Tractebel
| Wandelen zal kunnen op een promenade langs het kanaal (simulatiebeeld)
© Tractebel
| Wandelen zal kunnen op een promenade langs het kanaal (simulatiebeeld)

De werken voor de aanleg van het Becopark starten in september. Dat meldt federaal Brusselfonds Beliris, dat de aanleg doet, in een brief aan de buurtbewoners. Vanaf augustus al zullen aanvullende onderzoeken en studies van de riolering worden uitgevoerd op de Materialenkaai ter hoogte van het Becodok, ter voorbereiding van de aanleg van het nieuwe park. In een folder toont Beliris ook de precieze indeling.

De eigenlijke aanleg van het park start in september, meldt de brief die een buurtbewoner heeft gepost op Skyscrapercity. De buurt zal nog worden uitgenodigd voor infosessies over de werkzaamheden.

Beginnen doet bouwheer Beliris met sloopwerken, de aanleg van een riolering en de bestrating. Daarna volgen de aanleg van twee sportvelden, een zandbak, trappen, tribunes en het planten van de hoge bomen.

In een tweede fase zullen eerst de oude havenloodsen worden afgebroken en de bodemverontreiniging worden aangepakt, vervolgens zal een skatepark worden aangelegd en zal de landschappelijke inrichting worden voltooid.

Naar schatting zal de aanleg van het park ongeveer twee jaar duren, waarna het opengesteld zal worden voor het publiek in 2024. Daarna is er nog vijf jaar nodig voor de behandeling van het vervuilde water. Beliris was donderdag niet meteen beschikbaar om die sanering toe te lichten (Lees verder onder de afbeelding)

plan_becopark_nog_iets_platter.jpg
© Beliris
| De geplande zones in het Becopark

De folder voor buurtbewoners toont de geplande zones binnen het Becopark. Zo komt er (1) een brede promenade langs het kanaal, met een boord in kasseistenen die het industriƫle verleden in herinnering brengt, en (2) multisportterreinen voor basket-, volley- of voetbal.

Het (3) voormalige pakhuis Ackermans, dat eveneens getuigt van het industriƫle verleden, zal volledig worden gerenoveerd. Er komt een horecazaak en een animatieruimte in. Het gebouw krijgt ook terrassen die een nieuwe verbinding tussen de Havenlaan en het kanaal zullen vormen.

In de schaduw van de bomen komt een (4) openbare tuin met banken en picknicktafels en een speelzone voor jong en oud met een zandbak, tafeltennistafels en een kickertafel. Het (5) skatepark aan de voet van de Suzan Danielbrug is ontworpen in overleg met de Brusselse skaters.

Tot slot is er nog een (6) grote ligweide met ernaast een houten terras. Hier zullen af en toe ook evenementen georganiseerd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?