De Suzan Danielbrug ligt op een oever van het kanaal. Overzichtsfoto van de werf

| De Suzan Danielbrug op vrijdag 9 april

Plaatsing langverwachte Suzan Danielbrug blokkeert scheepvaart

Tim Gatzios
© BRUZZ
12/04/2021

De langverwachte Suzan Danielbrug wordt van donderdag 15 tot zondag 18 april over het kanaal geplaatst. De scheepvaart zal daardoor een tijdlang lang onderbroken zijn. Na de plaatsing volgen nog andere werken, die zullen duren tot de komende winter.

De brug tussen de Picardstraat in de Maritiemwijk en de Bolivarlaan in de Noordwijk staat al een tiental jaar op de planning. In 2016 kreeg de brug voor openbaar vervoer en voor voetgangers en fietsers na lang wachten een vergunning, midden 2019 begonnen de eerste werken.

Die vorderen gestaag. Sinds augustus 2020 wordt het centrale brugdek ineen gezet op de linker kanaaloever. Dat brugdek is nu klaar en kan nu over het kanaal geplaatst worden, meldt het federale fonds Beliris in een boodschap aan omwonenden.

Werken tot de winter

De plaatsing zal gebeuren van 15 tot 18 april. Daarvoor worden onder meer binnenschepen ingeschakeld. Er zal 24 uur op 24 gewerkt worden om de plaatsing zo snel mogelijk uit te voeren, en om de hinder te beperken. Tijdens de plaatsing zal er immers geen scheepvaartverkeer mogelijk zijn op het kanaal.

De Akenkaai zal afgesloten worden voor autoverkeer en de Dijlestraat wordt doodlopend. Voetgangers en fietsers zullen de werfzone wel kunnen passeren.

De brug zal na de plaatsing (die eigenlijk gepland was voor 2020) nog niet klaar zijn. In een volgende fase worden de 'aanbruggen' gebouwd, dat zijn de verbindingsstukken tussen het centrale brugdek en het land. Die werken zullen duren tot de komende winter.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni