Renovatie van metro Centraal start pas in 2022

© Beliris
| Simulatiebeeld van het project.

De renovatiewerken van het metrostation Centraal in het stadscentrum zal met twee jaar vertraging aanvatten in 2022. Die operatie zal zes jaar duren en 40 miljoen euro kosten.

Dat schrijft de krant La Capitale vrijdag.

Aanvankelijk moesten de werken aan het verouderde metroplatform en de toegangswegen starten in september 2020, maar door de coronacrisis moest de renovatie uitgesteld worden. Volgend jaar neemt bouwheer Beliris - die de volledige kostprijs op zich neemt - het station ook echt onder handen.

Jaarlijks passeren er ruim 4 miljoen reizigers in het metrostation Centraal-Station. Zij moeten zich nu door smalle gangen wurmen om aan de smalle perrons te geraken. Dat moet anders, besloot de overheid en zette plannen op stapel om het metrostation te renoveren. In 2019 werd het project concreet, maar eerder dit jaar werd het bijgestuurd.

Behalve het metrostation, dat bredere platforms krijgt, worden dus ook de tunnels die naar de bovengrond leiden aangepakt. Er worden ook nieuwe trappen gebouwd naar de Kardinaal Mercier- en de Ravensteinstraat. De oude liften worden vernieuwd en er worden er twee extra geïnstalleerd. In het gerenoveerde station komen ook toiletten en winkels.

De werken zullen in verschillende fases gebeuren om de hinder voor de reizigers zoveel mogelijk te beperken.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?