Weyts investeert 6,3 miljoen in Brusselse scholen

Basisschool De Kriek krijgt een nieuwe refter, bewegingsruimte en sportzaal.

Vlaanderen kende de voorbije twee maanden 105 miljoen investeringen toe aan schoolinfrastructuur, waarvan 6,3 miljoen naar Nederlandstalige scholen in Brussel gaat. De hoofdmoot gaat naar gemeenteschool De Kriek in Schaarbeek, voor een nieuwe refter en sportzaal.

Vlaams minister van Onderwijs Ben Weyts (N-VA) investeert in november en december 105 miljoen euro in 185 schoolbouwprojecten, via het Agentschap voor infrastructuur in het Onderwijs (AGION). Daarvan gaat zo’n 6,3 miljoen euro naar zes Brusselse Nederlandstalige scholen.

Gemeentelijke Basisschool De Kriek in Schaarbeek krijgt het grootste part, zo’n 2,4 miljoen euro. Dat gaat naar de renovatie van een aanpalend gebouw tot refter en bewegingsruimte, en de nieuwbouw voor een sportzaal, gedeeld met Franstalige gemeenteschool Ecole N° 10.

Ruim 1,8 miljoen gaat naar de Droomboomschool in Laken, goed voor 250 bijkomende schoolplaatsen. Nog in Brussel-Stad gaat 1,6 miljoen naar het nieuwe Nederlandstalig scholencomplex aan de Mutsaardlaan in Laken.

In Anderlecht krijgen basisscholen Sint-Guido en Sint-Pieter bijna 209.000 euro voor uitbreidingen, basisschool Voorzienigheid krijgt meer dan 101.000 euro om een extra loods aan te kopen. De basisschool van het Sint-Pieterscollege, tot slot, krijgt zo’n 115.000 euro voor een nieuwe, interactieve speelplaats.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?