Overlegcomité buigt zich donderdagavond al over sport en cultuur

© PhotoNews
| Eerste minister Alexander De Croo (Open VLD) en Frank Vandenbroucke (SP.A), de nieuwe minister van volksgezondheid.

Het Overlegcomité komt donderdag om 20 uur al vroeger dan gepland digitaal samen. Op het programma staan de protocollen van onder meer de cultuur- en de sportsector.

Op het laatste Overlegcomité vorige week vrijdag werd aangekondigd dat er een aparte beslissing zou volgen over cultuur en sport. Daarvoor moeten protocollen worden opgesteld, die samenhangen met de langverwachte barometer van de epidemie.

Vlaams minister Jan Jambon (N-VA) liet donderdagochtend in het parlement verstaan dat er voor cultuur geen grote verstrenging moet worden verwacht. Hij stemde woensdag al af met zijn collega's van de twee andere gemeenschappen. Voor sport komt er mogelijk wel een substantiëlere ingreep, valt donderdagnamiddag te horen bij zijn kabinet.

De federale en deelstaatregeringen overleggen donderdagavond al een eerste keer, valt te horen bij het kabinet van de premier. Ook daags voor het Overlegcomité van vorige week vond al eens een eerste discussie plaats. Morgen/vrijdag kan het Overlegcomité dan hernemen, valt te horen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?