© Google | Studio 2000, een van de drie afwerkhotels in de Alhambrawijk. Het rechtse - roosgekleurde - pand op nummer 28 is net aangekocht door het Brusselse OCMW

Stad Brussel koopt pand naast afwerkhotel voor studentenwoningen

SDS
© BRUZZ
12/08/2021

Het OCMW van de Stad Brussel heeft een pand net naast een afwerkhotel in de Alhambrawijk opgekocht om er zeven studentenwoningen van te maken.

Het wijkcomité Alhambra meldt de aankoop op haar Facebookpagina, en de woordvoerster van de voorzitter van het OCMW van de Stad Brussel, Khalid Zian (PS), bevestigt het nieuws aan BRUZZ.

Woordvoerster Florence Cabrera laat weten dat het OCMW plant om van de in het pand aanwezige hotelkamers zeven studentenkamers te maken. "We kunnen daarvoor gebruikmaken van een gewestelijke subsidie."

Volgens het wijkcomité is de Stad ook nog steeds geïnteresseerd om de aangrenzende gebouwen van 'Studio 2000' op te kopen, maar vraagt de eigenares te veel geld.

De huurovereenkomst met de gerant van Studio 2000 liep volgens het wijkcomité eind juni af maar hij zou zijn personeel nog de vooropzeg van drie maanden laten presteren. De eigenares zou het huurcontract niet willen verlengen.

Van Gaverstraat 28
© Comité Alhambra | Dit pand op de Van Gaverstraat 28 is gekocht door het Brusselse OCMW

Naast Studio 2000 zijn er nog twee andere afwerkhotels in de wijk, Studio Europe en 5th Avenue. Het eerste zou volgens het Comité Alhambra na de zomer openbaar verkocht worden. "Als wijkcomité hebben we ons altijd verzet tegen de cohabitatie met straatprostitutie, die ons eenzijdig werd opgedrongen door de drie afwerkhotels. De sluiting van de hotels is dan ook een belangrijke factor om de rust terug te brengen in een wijk die historisch altijd residentieel is geweest."

De aankoop lijkt te passen binnen een strategie die de Stad al langer volgt. Zo werd de beruchte rosse bar Café Tropicana opgekocht en omgevormd tot een buurthuis, dat nog tot minstens eind 2022 die rol vervult.

Ook buurgemeente Sint-Joost-ten-Node koopt al langer prostitutiepanden op, maar laat die daarna leegstaan.

Correctie: in een eerdere versie van dit artikel werd het pand voorgesteld als onderdeel van het prostitutiehotel, dat blijkt niet te kloppen. Het gaat om het pand net naast de woningen die samen het hotel uitmaken.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Politiek, Samenleving, Alhambrawijk prostitutie, prostitutie, Alhambra-wijk, Alhambrawijk, Comité Alhambra, Khalid Zian, OCMW, OCMW Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie