Vrienden van het Kwartelveld (les Ami.e.s du chant des Cailles) voor het kabinet van minister-president Vervoort in Brussel

9.000 handtekeningen tegen sociale woningen op Kwartelveld

HS
© BRUZZ
23/02/2022

De actiegroep Vrienden van het Kwartelveld (les Ami.e.s du Chant des Cailles) bezorgde vandaag een petitie met 9.116 handtekeningen aan Brussels minister-president Rudi Vervoort (PS). De ondertekenaars verzetten zich tegen de bouw van sociale woningen op een deel van het Kwartelveld in Watermaal-Bosvoorde.

Het Kwartelveld (Chant des Cailles, soms ook Kwartelzang) is een terrein van drie hectare tussen de Kwartellaan en de Aartshertogenlaan in Watermaal-Bosvoorde. Op het terrein staan volkstuintjes waar groenten en fruit worden geteeld, er is ook een kinderboerderij. Er bestaan al een hele tijd plannen om enkele tientallen woningen te bouwen op een deel van het terrein, een plan dat veel tegenwind krijgt en zorgt voor heel wat politiek conflict (vooral tussen PS en Ecolo).

De Vrienden van het Kwartelveld werden ontvangen door vertegenwoordigers van minister-president Rudi Vervoort (PS), Brussels minister van Milieu Alain Maron (Ecolo), staatssecretaris van Huisvesting Nawal Ben Hamou (PS) en staatssecretaris van Economische Transitie en Wetenschappelijk Onderzoek Barbara Trachte (Ecolo). Aan hen presenteert de organisatie de petitie. Ze herhaalde het pleidooi om geen woningen op de site te bouwen, maar om alternatieve, leegstaande locaties te benutten.

Spreekrecht

“Het was veel van hetzelfde,” horen we na de vergadering van Luc Vandermaelen, van de actiegroep. “We hebben ons verhaal gedaan en de petitie gepresenteerd, maar er is eigenlijk niet veel veranderd.”

Vanaf 5.000 handtekeningen hebben Brusselaars ook het recht hun thema naar het Brussels parlement te brengen. Met de verzamelde 9.000 handtekeningen is dit een optie voor de organisatie. “We weten het nog niet. Het is inderdaad iets dat we kunnen doen, maar we zullen dit eerst met La Ferme du Chant des Cailles bespreken.”

“We geven niet op,” gaat Vandermaelen verder. “We zijn zo overtuigd van ons pleidooi, we kunnen niet opgeven. We gaan verder totdat we niet meer kunnen.”

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni