Brusselse horeca wil compensatie voor vervroegde sluiting cafés

HD
© Belga
30/09/2020

De Brusselse horecafederatie wil onmiddellijk nieuwe steun en premies nu er een vervroegde sluiting van de cafés in de hoofdstad is sinds maandag, om de verspreiding van het coronavirus in te dijken. "Het kan niet zijn dat er een beperking opgelegd wordt, zonder voldoende compensatie", aldus de federatie woensdag.

Sinds maandagavond moeten de cafés in de hoofdstad de deuren sluiten om 23.00 uur, waar dat voorheen 01.00 u 's nachts was, zoals overeengekomen bij de heropening van de horeca in juni. De vervroeging van het sluitingsuur is er gekomen omdat het met het aantal coronabesmettingen de verkeerde kant uitging.

De maatregel heeft geen betrekking op de restaurants of de brasseries met een kleine kaart. Die mogen open blijven tot 01.00 uur. De federatie denkt dat zowat 200 cafés en bars een zware impact zullen ondervinden door de beslissing.

Ruim vijftig van die cafés zouden de boeken al hebben neergelegd. Dit weekend zit de horecafederatie samen om te overleggen hoe ze kunnen voorkomen dat er nog andere cafés financieel over de kop zullen gaan. Zodra de nieuwe minister er klaar voor is, willen ze bijvoorbeeld een overbruggingskrediet voorstellen voor de ondernemers in kwestie, zegt voorzitter Philippe Trine.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel, Samenleving, Brusselse horeca, heropstart horeca, Horeca Brussel

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni