BRUZZ steunt horeca met radioshow vanuit gesloten café

© KVD
| Radiopresentator Gunnar mag voor de gelegenheid nog eens achter de toog van een Brussels café kruipen.

BRUZZ wil de horeca een hart onder de riem steken en maakt daarom deze week radio vanuit een gesloten Brussels café. Van maandag tot donderdag zal radiopresentator Gunnar een cafébaas herenigen met een aantal van zijn vaste klanten. Doel is om zo mensen warm te maken om hun favoriete café financieel te steunen via het Growfunding platform.

Les Brasseurs op de Anspachlaan vormt het decor van de radioshow. Onder andere Zwangere Guy zal er langskomen om zijn liefde voor het café uit te drukken. Later op de week komen de bazen van café Dolle Mol, Lava, In Den Hemel en Cobra nog langs bij radiopresentator Gunnar. Telkens zal een cafébaas daarbij herenigd worden met een aantal van zijn vaste klanten.

Het doel van de show is niet alleen om het sociaal contact tussen de uitbater en zijn klanten te herstellen, maar mensen ook aan te sporen om deel te nemen aan de acties van vzw Growfunding. Via dat platform kan je geld doneren aan een van de vele Brusselse cafés om hen door de coronacrisis te loodsen. Voor elke donatie krijg je een ZUUR!-bier in de plaats. Dat brouwsel is een samenwerking tussen de bierbrouwers van Cantillon en En Stoemelings en moet helpen om de zure nasmaak van gesloten cafés door te spoelen.

En dat is nog niet alles. Want bij elke storting krijg je ook de kans om een ander sociaal project een financieel duwtje in de rug te geven. Dat gebeurt via een ‘reward’ of beloning die wordt uitgedeeld bij iedere storting. Het geld daarvoor is afkomstig van het Brussels Gewest.

BRUZZ live op café

  • van maandag 1 maart tot en met donderdag 4 maart
  • luister en kijk live via BRUZZ radio en online, telkens van 16 tot 19 uur
  • kijk live via BRUZZ tv, telkens van 16 tot 18 uur
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?