| Het oude visum is geannuleerd, het nieuwe visum is geldig tot 3 november.

Congolese student krijgt tijdelijk visum, studentenvisum geannuleerd

JP
© BRUZZ - Belga
05/10/2021

De met uitzetting bedreigde Congolese student Junior Masudi Wasso is toegelaten op het grondgebied, maar in eerste instantie slechts voor een tijdelijk verblijf.

"We vernemen vandaag met verbazing dat het 'studentenvisum' van Junior is geannuleerd,” zegt zijn advocaat aan de RTBF. “Er is een stempel op het visum gezet vlak voordat hij werd vrijgelaten.”

De informatie wordt bevestigd door woordvoerster Dominique Ernould van de Dienst Vreemdelingenzaken. Zijn visum loopt tot 3 november en in die periode kan hij zijn studentenvisum in orde brengen, redeneert de administratie.

Masudi Wasso was in het bezit van een geldig visum. Hij zou aan de UCLouvain economie gaan studeren, maar werd bij aankomst op de luchthaven in Zaventem tegengehouden. De 20-jarige student werd vervolgens naar het gesloten centrum Caricole in Steenokkerzeel gestuurd, van waaruit verschillende pogingen werden ondernomen om hem uit te zetten.

Bevoegd staatssecretaris Sammy Mahdi (CD&V) verdedigde dinsdag de aanpak van de agenten in het dossier, regeringspartijen PS en Ecolo-Groen hebben er heel wat vragen bij.

Over de wijziging van het visum werd volgens advocate Marie Doutrepont geen uitleg gegeven Ze kondigt aan dat ze in hoogdringend beroep gaat tegen de stempel die het eerste visum ongeldig maakt.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni