Groenen willen project Havenlaan alsnog wijzigen

© brusselnieuws.be
07/09/2011
De partijen Groen! en Ecolo willen van de gerechtelijke pauze in de Havenlaan-saga gebruik maken om het project te herzien. De groene excellenties gaan een voorstel in die zin op de ministerraad van donderdag brengen. Dat meldt de RTBF.

"We moeten de kosten van het doordrukken van het huidige project afwegen tegenover die van een gewijzigd project met een lichte vertraging," zeggen Evelyne Huytebroeck, Christos Doulkeridis en Bruno De Lille. Het nieuwe project zou dan voorzien in het behoud van de kasseien en platanen op de Havenlaan. Ze willen ook dat er rekening gehouden wordt met de penibele financiële situatie van het Gewest én met de toekomstige aanleg van een tramlijn.

Volgens de groene excellenties is het absoluut denkbaar om de eerste fase van de werken te beginnen in de Claessensstraat, ten noorden van de Havenlaan, overeenkomstig de bouwvergunning. Op die manier zou de eventuele schadevergoeding voor de aannemer lager uitvallen.

Het is niet de eerste keer dat de groene ministers en staatssecretarissen zich uitspreken tegen het huidige project. Desondanks besliste de Brusselse regering om de heraanleg door te voeren. Tot de procureur de werf liet stilleggen.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Samenleving , Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni