Grouwels wil doorgaan met heraanleg Havenlaan

© brusselnieuws.be
21/09/2011
Ondanks alle kritiek en obstakels wil Brussels minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) doorgaan met de geplande heraanleg van de Havenlaan. Dat heeft ze woensdag gezegd in de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement. De werf ligt op dit moment stil, ze is verzegeld na een klacht bij het gerecht.

De kritiek en argumenten van sommige organisaties en comités hebben de minister naar eigen zeggen niet kunnen overtuigen. "Niemand heeft tot nu toe kunnen aantonen dat wij fout zaten," zei Grouwels. De minister herhaalde ook haar argumenten pro heraanleg.

Grouwels wees er ook op dat een schrapping van het project zou betekenen dat het Brussels Gewest de aannemer een aanzienlijke schadevergoeding moet betalen. Die kan in de miljoenen euro's lopen. Daarbovenop zou het opstarten van een nieuw project jaren kosten.

De rechtbank van eerste aanleg moet zich uitspreken of de werken aan de Havenlaan al dan niet van start kunnen gaan. Uitspraak volgt normaal gezien begin oktober.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni