Vanraes: ‘Heraanleg Havenlaan wellicht begraven’

© brusselnieuws.be
20/09/2011
Minister van Begroting Jean-Luc Vanraes (Open VLD) vreest dat er niets meer in huis komt van de heraanleg van de Havenlaan. De termijn tussen de uitspraak van de rechter en de vervaldag van de bouwvergunning is zeer krap. “In dat geval betaalt het Gewest tussen 3,5 en 6 miljoen euro aan schadevergoeding.”

Op de vooravond van de parlementaire bijeenkomst rond de Havenlaan toont minister Vanraes zich pessimistisch over het dossier. "Ik vrees dat het voor de heraanleg van de Havenlaan te laat is," zegt hij aan brusselnieuws.be. "De rechtbank buigt zich over de zaak op 27 september. De uitspraak wordt verwacht begin oktober, mogelijk rond 3 oktober."

Zelfs indien de uitspraak van de rechter gunstig uitdraait voor het Gewest, dan nog is het niet zeker of dat voldoende is, zegt Vanraes. "De wet schrijft voor dat er 'belangrijke werken' moeten plaatsvinden vóór het vervallen van de bouwvergunning. En die is maar geldig tot 8 oktober. Wat belangrijke werken betekent, daar zal een rechter over oordelen," aldus Vanraes.

Vanraes zegt ook dat de schadevergoeding aan de aannemer hoger ligt dan tot nu toe gezegd en geschreven. "Een rechter zal zich desgevallend moeten buigen over de schadeclaim van de aannemer. Ik schat dat bedrag in tussen 3,5 en 6 miljoen euro."

Ook op Télé Bruxelles uitte Vanraes zijn vrees dat de heraanleg van de Havenlaan een stille dood zal eindigen.

Minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V) maakt zich ondertussen nog geen zorgen. Ze gelooft in een gunstige uitspraak van de rechter en wil dan de werkzaamheden zo snel mogelijk opstarten.

Morgen hoort de commissie Infrastructuur van het Brussels parlement de regering over het dossier.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Politiek, Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni