Havenlaan houdt alternatieve Monumentendag

© tvbrussel
Dit weekeinde zijn er niet alleen de traditionele Open Monumentendagen, maar nu is er ook een OFF-programma. Daarvoor zorgt het actiecomité van de Havenlaan, dat zondag een alternatieve Monumentendag organiseert.

Er zijn geleide bezoeken die "de onbekende schoonheid van de laan, haar kasseien de link met de haven van Brussel en het kanaal, de spoorwegen en de site van Thurn & Taxis in de verf moeten zetten."

Het actiecomité wil de geschiedenis van de Havenlaan evoceren via de geleide bezoeken, zondag van 10 tot 17 uur. De wandelingen vertrekken aan de Picardstraat en gaan richting Noordstation en terug. Ze duren ongeveer drie kwartier. Er zijn ook wandelingen van twee uur om de aanpalende wijken en de projecten aldaar van de Havenlaan beter te leren kennen.

Op het Saincteletteplein is er ook een picknick vanaf 12 uur, met muzikale animatie vanaf 13 uur. De platanen worden van decoratie voorzien.

Meer info op www.havenlaan.be


Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is tot op de draad versleten. Het Brussels Gewest wil de straat daarom heraanleggen. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door grootschalige en volgehouden protesten is die heraanleg nooit gestart. In de verschillende plannen van het Brussels Gewest verdwijnen de kasseien en wordt de straat smaller. Er verdwijnen ook heel wat parkeerplaatsen, en de weg wordt veiliger voor voetgangers en fietsers. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest van actiegroepen.
Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.
Lees ook

Nieuws uit Brussel in je mailbox?