Havenlaan houdt alternatieve Monumentendag

© brusselnieuws.be
15/09/2011
Dit weekeinde zijn er niet alleen de traditionele Open Monumentendagen, maar nu is er ook een OFF-programma. Daarvoor zorgt het actiecomité van de Havenlaan, dat zondag een alternatieve Monumentendag organiseert.

Er zijn geleide bezoeken die "de onbekende schoonheid van de laan, haar kasseien de link met de haven van Brussel en het kanaal, de spoorwegen en de site van Thurn & Taxis in de verf moeten zetten."

Het actiecomité wil de geschiedenis van de Havenlaan evoceren via de geleide bezoeken, zondag van 10 tot 17 uur. De wandelingen vertrekken aan de Picardstraat en gaan richting Noordstation en terug. Ze duren ongeveer drie kwartier. Er zijn ook wandelingen van twee uur om de aanpalende wijken en de projecten aldaar van de Havenlaan beter te leren kennen.

Op het Saincteletteplein is er ook een picknick vanaf 12 uur, met muzikale animatie vanaf 13 uur. De platanen worden van decoratie voorzien.

Meer info op www.havenlaan.be


Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving, Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni