Ouders kleuter Schaarbeek gaan met wetsdokter praten

© BRUZZ
| De protesten aan de schoolpoort, afgelopen dinsdag (archiefbeeld)

De ouders van het 4-jarige meisje uit gemeenteschool nr. 1 in Schaarbeek, rond wie heel wat commotie is ontstaan wegens vermeend kindermisbruik, zullen donderdag een gesprek hebben met de wetsdokter van het federaal parket. Die stelde vast dat de kleuter niet misbruikt werd, maar last had van een infectie.

Vorige week donderdag merkte een moeder van een 4-jarig meisje bloed op in de onderbroek van haar dochter. Ze ging verhaal halen bij de school in Schaarbeek, die besliste het meisje naar het ziekenhuis te sturen voor onderzoek. Dinsdag liet het parket weten zedenfeiten uit te sluiten, maar toch hielden de soms grimmige protesten aan de schoolpoort aan.

De bloeding in de schaamstreek zou het gevolg zijn van een infectie, aldus de wetsdokter. De ouders zijn echter niet overtuigd en willen het volledige medische dossier inkijken. Donderdag zullen ze in gesprek gaan met de wetsdoker, zegt hun advocaat Stéphane Jans in de krant La Capitale.

"We gaan bekijken of het onderzoek correct is verlopen. Maar ik hecht geloof aan de conclusies van het parket", aldus meester Jans. "Er is volgens mij heel veel onwetendheid in deze zaak. Het is een storm in een glas water. Het is belangrijk dat de rust terugkeert. Het leidt tot niets om de andere kinderen te traumatiseren als er helemaal niets gebeurd is."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

OPROEP: Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en wie weet win jij een van onze 10 prijzen! Neem nu deel..

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?