Renovatie van de Havenlaan moet kanaalzone opwaarderen

© tvbrussel
28/04/2008
De Havenlaan aan Thurn & Taxis wordt helemaal heraangelegd. De laan ligt er al jaren barslecht bij, maar binnenkort kunnen de automobilisten weer ademhalen. De kasseien zullen dan vervangen worden door asfalt. En ook met de fietsers en voetgangers wordt er rekening gehouden.

De kasseiweg is enorm hobbelig en dus moeilijk berijdbaar, trottoirs zijn onbestaande of in slechte staat. Er zijn nauwelijks wegmarkeringen, fietspaden ontbreken en ook de verlichting is schaars. Daar komt binnenkort echter een einde aan, want Brussels minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) wil van de Havenlaan een mooie stadsboulevard maken.

Fietsers en voetgangers zullen na de renovatie van de Havenlaan veilig van Sint-Jans-Molenbeek en Laken naar het centrum kunnen komen. Er komen gescheiden fietspaden en bredere trottoirs. De vervelende kasseien ten slotte zullen worden vervangen door comfortabeler asfalt.

De renovatie van de Havenlaan moet de kanaalzone opwaarderen, want langs die laan komt binnenkort eveneens het veelbesproken openluchtzwembad en een park. Over het kanaal wordt een nieuwe passerelle, de Picardbrug, gebouwd.

Drie fases
De renovatie zal in drie fases verlopen. In het najaar van 2008 wordt het stuk tussen Sainctelette en de Picardstraat heraangelegd. Die werken moeten voor de zomer van 2009 afgelopen zijn.
Tijdens de zomer van 2009 volgt dan het stuk van de Picardstraat tot de Redersbrug, langs Thurn & Taxis.
Na de zomer van 2009 volgt de vernieuwing van het stuk tot De Trooz. Die werken worden voltooid tijdens het voorjaar van 2010.

Het openbaar onderzoek loopt nog tot 24 mei, de bouwvergunning zou voor de zomer afgeleverd worden. Brussels minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) trekt een budget van tien miljoen euro uit voor de werkzaamheden.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni