Sint-Lambrechts-Woluwe ontvangt bestelling van 80.000 mondmaskers

© Gemeente Sint-Lambrechts-Woluwe
| In deze dozen zouden de mondmaskers moeten zitten.

Sint-Lambrechts-Woluwe ontving maandag de 80.000 mondmaskers die de gemeente besteld had. Vanaf woensdag zullen ze samen met 50.000 mondmaskers die de gemeente van het Gewest ontving onder de inwoners verdeeld worden.

Sint-Lambrechts-Woluwe was een van de eerste gemeentes die het dragen van mondmaskers verplichtte in winkels en bepaalde winkelzones. De gemeente was ook een van de eerste om zelf mondmaskers te bestellen in plaats van te wachten op een federale of gewestelijke bestelling. Het Gewest bestelde uiteindelijk 3,5 miljoen maskers om zo alle Brusselaars van minstens twee maskers te voorzien.

In de gemeentes die zelf ook nog mondmaskers voor hun inwoners hebben voorzien, zoals Sint-Lambrechts-Woluwe, komt daar nog een extra masker bij. Verschillende gemeentes plaatsten eigen bestellingen of gingen zelf maskers produceren.

In een persbericht dat de gemeente maandag verstuurde, staat dat de maskers momenteel per twee in enveloppen worden gestopt, om vanaf woensdag verdeeld te worden onder iedereen die gedomicilieerd is in Sint-Lambrechts-Woluwe en ouder dan 12 jaar is. Iedere inwoner krijgt zo twee maskers in de brievenbus. Diplomaten die niet gedomicilieerd zijn in de gemeente kunnen zich melden aan het gemeenteloket met een attest van hun ambassade.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?