Na afloop van de Black Lives Matter-betoging in het centrum van de hoofdstad, braken er rellen uit en werden verschillende winkels in de buurt van het Louisaplein geplunderd.

Werkstraf voor student die plunderde na Black Lives Matter-betoging

© Chris Verhaeghe
03/11/2020

Een student die na afloop van de Black Lives Matter-betoging op 7 juni in Brussel een winkel leegplunderde is veroordeeld tot een werkstraf van 120 uur. De twintiger was aan de haal gegaan met handtassen en portefeuilles ter waarde van 2.000 euro, maar werd op heterdaad betrapt door de politie.

Na afloop van de Black Lives Matter-betoging in het centrum van de hoofdstad, braken er rellen uit en werden verschillende winkels in de buurt van het Louisaplein geplunderd. Een politieman in burger kon toen een 22-jarige student op heterdaad betrappen toen die zijn slag wilde slaan in de Salvatore Ferragamo Brussels Store langs de Waterloolaan. De buit kon worden gerecupereerd, al raakten enkele handtassen en portefeuilles beschadigd door de diefstal. De student werd opgepakt en moest zich vorige maand voor de strafrechter verantwoorden.

De verdediging vroeg op het proces om een opschorting van straf, maar dat vond de rechtbank geen gepaste reactie op de plunderingen. De jongeman kreeg vandaag geen gevangenisstraf opgelegd, maar moet wel een werkstraf van 120 uur uitvoeren.

De stad Brussel had zich burgerlijke partij gesteld omdat het imagoschade zou geleden hebben door de plunderingen en had een schadevergoeding gevraagd, maar de rechtbank oordeelde dat die eis weliswaar ontvankelijk, maar ongegrond was.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Samenleving, Black Lives Matter-protest, plunderingen

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie