Zeventig actievoerders bij aanvang werken Havenlaan

© brusselnieuws.be
05/09/2011
Een zeventigtal actievoerders van Actie Patrimonium Kasseien Platanen hebben maandagochtend verzameld aan de Havenlaan om de geplande werken tegen te houden. Ze willen vanaf maandagnacht ook kamperen om de kap van de platanen te verhinderen.

Maandagochtend arriveerden de eerste werknemers van aannemer Jan Stallaert om te starten met de geplande heraanleg van de Havenlaan. Ze reageerden verrast op de aanwezigheid van de buurtbewoners.

Camping Havenlaan
De actievoerders zullen ook 's nachts actief blijven om het vellen van de platanen tegen te houden. Dat meldt Brussels Ecolo-gemeenteraadslid Zoubida Jellab, vicevoorzitter van het buurtcomité Maria-Christina. Dat buurtcomité maakt deel uit van de bredere actiegroep Actie Patrimonium Kasseien Platanen.

Vorige donderdag besliste de Brusselse ministerraad dat de platanen en kasseien zouden verdwijnen, ondanks de protesten van de buurtbewoners. Zondag nog werden de Brusselse ministers, en dan vooral minister van Openbare Werken Brigitte Grouwels (CD&V), op de korrel genomen in een ludieke actie.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Samenleving , Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni