Terwijl een nieuwe culinaire golf de hoofdstad overspoelt, getuigt Artisauce van een klassieke maar intieme, even zeldzame als kostbare kennis van vis en schaaldieren.
Artisauce bestaat al vier jaar, en hoewel we de zaak kenden, voelden we tot nog toe nooit de behoefte om er binnen te stappen. Wellicht speelde dit bescheiden adres te weinig in op de gimmicks van het moment – zoals food sharing of een excessieve zichtbaarheid op sociale media – om ons over de drempel te lokken. De middag waarop we er eindelijk belandden, ging evenwel niet goed van start.
Eenmaal voorbij het keurige decor van drie kamers en suite – we namen plaats aan een goudkleurige toog met zicht op de open keuken – en een mooi terras, wachtte ons slecht nieuws: er was slechts één lunchformule (34 euro voor drie gangen), die door een allergie niet geschikt was voor ons. We stonden op het punt weer te vertrekken, toen chef Karim Hassanin Mergau voorstelde om een voor- en hoofdgerecht te improviseren. We lieten hem de vrije hand.