Met een tot in de puntjes verzorgd interieur, een erfgoedkeuken in een hedendaags jasje en virale communicatie trekt brasserie Boemvol zonder schroom de gen Z-kaart.
©
Saskia Vanderstichele
Erfgoed in een nieuw jasje: Boemvol serveert belgitude voor gen Z
Met Boemvol openen twee dertigers – Ludovic Chevalier, afkomstig uit de start-upwereld, en Maxime Grell, opgeleid aan de Solvay Business School – een brasserie op maat van generatie Z in de buurt van de Beurs. De zaak, verdeeld over twee verdiepingen, pakt uit met een gelikte inrichting van de hand van Zazie Maquet en een beknopte maar goed doordachte kaart. De storytelling is afgestemd op sociale media met gevatte slogans – zoals “Fringale générale” ('Grote trek') en “Tendres kusjes” ('Zachte kusjes') – en een geremixte belgitude: alles is bedacht om perfect aan te sluiten bij de tijdgeest.
Op het bord wordt vastgehouden aan de klassiekers, maar dan met zorg uitgevoerd. Het duo kroketten – garnalen en Oud Brugge – overtuigt met zijn fijne korst en evenwichtige smaak. Een vleugje citroen erbij en je benadert de perfecte hap. De Oedslach-contrefilet (36 euro), gesneden als tagliata en afkomstig van Dierendonck, is net iets te fel doorbakken en wordt vergezeld door een salade die te veel azijn bevat – maar omdat die overdaad jeugdherinneringen oproept, zien we ze door de vingers. De bearnaise, licht maar boordevol dragon, stelt iedereen tevreden. En de goudgele, krokante frieten maken hun belofte waar. Vermeldenswaard is ook de huisgemaakte filet americain voor 20 euro, een prijs die je hier nog zelden ziet.
Het onthaal wil charmant zijn, maar de bediening is gejaagd – er wordt al koffie voorgesteld wanneer je bord nog maar net leeg is.
Ook de drankkaart getuigt van inzet, al laten de cocktails ons wat verward achter – de Pink Army (14 euro), geboost met Supasawa, intrigeert maar overtuigt niet. De wijnselectie, naar onze smaak te voorspelbaar, maakt veel goed met een verfijnde Sang Bleu-cuvee (26 euro) van Cantillon, met verleidelijke florale toetsen. Het dessert, een huisgemaakte dame blanche, is heerlijk romig en komt met ouderwetse hagelslag. Jammer dat de warme chocoladesaus zo op de achtergrond blijft.
Het onthaal wil charmant zijn, maar de bediening is gejaagd – er wordt al koffie voorgesteld wanneer je bord nog maar net leeg is. Hoe dan ook: Boemvol belichaamt een brasserieformule op maat van een tijd die geen tijd te verliezen heeft. Dat blijkt ook uit het feit dat de oprichters met Volle Gas op het Fernand Cocqplein al een tweede zaak hebben geopend.
Boemvol
Henri Mausstraat 25, Brussel, 90folies.com
Lees meer over: Brussel-Stad , Resto & Bar , review