Molenbeek ziet ruimte voor waterpretpark aan Weststation

© Saskia Vanderstichele
| Oceade ging vorig jaar onherroepelijk dicht.

In een advies aan het Brussels Gewest vraagt het gemeentebestuur van Molenbeek om te onderzoeken of er een waterpretpark kan gebouwd worden aan het Weststation. Dat zou het betreurde Oceade moeten vervangen.

Het braakland aan het Weststation is nog altijd eigendom van de spoorwegen, maar het Brussels Gewest zit in vergevorderde onderhandelingen om de site te kopen. Ondertussen zette Perspective, het Brusselse planningsbureau, wel al de krijtlijnen uit voor welke ontwikkelingen er kunnen komen.

Naast een opleidingscentrum van spoorbeheerder Infrabel moeten er nieuwe woningen en economische activiteiten komen. Daarnaast is sprake van een park en nieuwe verbindingen voor fietsers en voetgangers tussen de omliggende wijken. Verder wordt ook plaats voorzien voor een ‘voorziening van gewestelijk belang.’

Nog geen financiering

Het zogenaamde Richtplan van Aanleg (RPA) voor de site is nog tot 23 april in openbaar onderzoek. In het kader daarvan heeft het gemeentebestuur van Molenbeek een advies geformuleerd. Daarin zit onder meer het idee om een opvolger voor Oceade te ontwikkelen op de site. Sinds de sluiting van dat waterpretpark op de Heizel vorig jaar, is het gewest een ontspanningspool armer.

“We vragen aan het Gewest om te onderzoeken of er aan het Weststation een aquapark kan komen”, zegt Jef Van Damme (SP.A), schepen van Openbare Werken en Nederlandstalig Onderwijs. Van Damme ziet in het Weststation een geschikte locatie omdat er ruimte is en de site heel goed bereikbaar is met het openbaar vervoer.

Heel concreet is het plan nog niet. Wie het project zou trekken of financieren is bijvoorbeeld nog niet duidelijk.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?