Afbraak Océade kost half miljoen

© Océade
| De glijbanen werden al verkocht aan een afnemer in Roemenië.

Het zwemparadijs Océade is niet meer. Op zondag sloot het definitief de deuren. Maar voor de eigenaar is de kous daarmee niet af. Nu beginnen de afbraakwerken en de sanering van de bodem. Kostenplaatje: 500.000 euro.

Brussel-Stad heeft het terrein nodig voor de realisatie van Neo, een nieuw stadsdeel met een winkelcentrum, woningen en een sport- en vrijetijdspark.

Op het einde van het jaar moet het huidige gebouw weg zijn. Daarna volgt nog een sanering van de bodem. “We schatten de kosten op 500.000 euro, twee keer meer dan de opbrengst van de verkoop van de inboedel,” aldus CEO Thierry Meeùs aan BRUZZ.

Het zwembad krijgt daarvoor geen tegemoetkoming van de stad. “Maar dat was zo van het begin gepland,” erkent Meeùs.

Erfpachtovereenkomst

Dat wordt bij de stad bevestigd. “In 1987 sloten we een erfpachtovereenkomst, die was initieel geldig tot 2010,” legt de woordvoerster van Brussels burgemeester Philippe Close (PS) uit. “Zowel in 2010 als in 2013 hebben we de overeenkomst verlengd. Maar nu moet de eigenaar het terrein in oorspronkelijke staat teruggeven,” klinkt het.

Wanneer de werken aan het Neo-project moeten beginnen is nog niet duidelijk. Vorig jaar tekenden enkele verenigingen voor een tweede keer beroep aan bij de Raad van State tegen de wijziging van het gewestelijk bestemmingsplan. Die laat aan BRUZZ weten dat het nog enkele maanden zal duren voor er een advies komt. Tot dan kan er nog geen bouwvergunning aangevraagd worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?