Bijna 120 nieuwe sociale woningen op Van Roy-site in Vorst

© Foyer Du Sud
| Deze oude loodsen worden vervangen door sociale woningen.

Er komen vier nieuwe woontorens met zo’n 120 sociale woningen in laag-Vorst. Daarvoor heeft de Zuiderhaard, de sociale huisvestingsmaatschappij van Vorst en Sint-Gillis, de oude gebouwen van Van Roy aangekocht.

Dat schrijft La Dernière Heure en wordt bevestigd door de Zuiderhaard.

Het gaat om een terrein van zo’n 7.000 vierkante meter, niet ver van de Audi-fabriek in Vorst. De gebouwen die er nu staan moeten plaatsmaken voor vier nieuwe blokken, goed voor 117 nieuwe woningen. Zeven appartementen worden voorbehouden aan mensen met een beperkte mobiliteit.

Het is nog niet bekend wanneer de werken zullen starten en afgerond zijn. “We zitten nu nog in de beginfase. Binnenkort lanceren we de openbare aanbesteding, waarop verschillende kandidaten kunnen intekenen,” zegt Guy Bertholomé van de Zuiderhaard.

Het project zal wellicht enkele miljoenen euro’s kosten. De aangekochte percelen bevinden zich tussen de Neerstalsesteenweg en de Glasblazerijlaan.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Oproep: Lees of reageer je wel eens op online comments, op nieuwssites of social media? Wil jij bijdragen aan een constructief online debat? Doe dan nu mee met het RHETORiC-onderzoek en ontvang een waardebon. Meer info en inschrijven.

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?