Bouw van wijk- en sportcentrum aan Weststation start in 2022

Simulatiebeeld van sport- en wijkcentrum aan Weststation.

Met een half jaar vertraging zullen de bouwwerken voor een nieuw wijk- en sportcentrum in de buurt van het Westation in de gemeente Molenbeek in 2022 van start gaan. Ook het oude restaurant Pythagoras krijgt een facelift. Tot de renovatiewerken starten, mogen wijkverenigingen er hun intrek in nemen.

Dat schreef de krant La Dernière Heure woensdag.

Molenbeek wil van het nieuwe wijk- en sportcentrum het middelpunt van het buurtleven maken. Lokale verenigingen moeten er hun werking op poten kunnen zetten. Buurtbewoners en verenigingen werden tijdens de ontwerpfase dan ook om hun mening gevraagd. Er zullen lokalen voor verenigingen, een omnisportzaal, polyvalente zalen en een horecaruimte in komen. Verder komen er gemeenschappelijke publieke ruimtes binnen en buiten en een gedeelde moestuin op het dak.

Het nieuwe gebouw moet verrijzen op de hoek van de Rooverelaan en de Joseph Baecklaan, vlakbij het Weststation. Vroeger werd hier het Griekse restaurant Pythagoras opengehouden. Dat leegstaand gebouw in gemeentelijke eigendom bevindt zich echter in bouwvallige staat en wordt afgebroken. In de plaats komt het sport- en wijkcentrum, dat kadert in het programma van het Duurzaam Wijkcontract ‘Rondom Westpark'. Ook MolenWest aan de overkant van het spoor behoort daartoe.

Tot het voormalige restaurant Pythagoras tegen de grond gaat, mogen wijkverenigingen hun toekomstige site alvast verkennen. "Met een aantal accute ingrepen zal het gebouw klaargemaakt worden voor een tijdelijke bezetting. Vanaf september kunnen zij zo al starten met het creëren van een nieuw dynamiek in de wijk", aldus schepen van Openbare Werken Jef Van Damme (one.brussels/Vooruit) in de krant La Dernière Heure.

De start van de sloop- en bouwwerken was voorzien voor het najaar van 2021, maar die wordt opgeschoven naar 2022. De werken zouden anderhalf tot twee jaar duren. In totaal is er met het project een kleine 5 miljoen euro gemoeid.

PYTHAGORAS_MOLENBEEK
© Google Streetview
| Het voormalig restaurant Pythagoras in Molenbeek maakt plaats voor het wijk- en sportcentrum.
Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?