key west biestebroekdok henning larsen a2rc woontorens

| Aan het kanaal komt een plein met trappen naar het water

Bouwvergunning toegekend voor ontwikkeling Key West in Anderlecht

JP
© BRUZZ
11/07/2023

Vastgoedproject Key West in Anderlecht heeft groen licht gekregen. De werken aan de nieuwe woonwijk zullen minstens vijf jaar duren, het gaat om ruim vijfhonderd nieuwe woningen. Het is nog niet duidelijk of tegenstanders opnieuw in beroep zullen gaan tegen de vergunning.

Er komt beweging in het project Key West in Anderlecht. Ontwikkelaars BPI en Immobel, die de leiding hebben over het project, hebben een bouwvergunning gekregen, meldt La Derniere Heure en ook op de website openpermits.be is te zien dat de vergunningsaanvraag is goedgekeurd.

Dat betekent dat alle huidige gebouwen, magazijnen en kantoren die leegstaan, zullen worden afgebroken om plaats te maken voor nieuwe gebouwen. Er komt een nieuw woonblok op het stuk grond dat wordt begrensd door de Kanaaldijk, de Kommenstraat, de Zoutstraat en de Gouverneur Nensstraat, in de Anderlechtse wijk Kuregem.

Het project werd tien jaar geleden voorgesteld, maar kreeg heel wat tegenwind. Als gevolg daarvan werd de eerste vergunning die was verleend, vernietigd.

De geplande 515 woningen zullen worden verdeeld in studio's, appartementen met één slaapkamer en appartementen met drie slaapkamers. In het midden van het terrein, tussen de verschillende gebouwen, krijgen de bewoners een gemeenschappelijke tuin. Naast de 383 parkeerplaatsen komen er 982 beveiligde fietsenstallingen.

De zeven gebouwen variëren in hoogte van 16 tot 84 meter. Sommige gebouwen zullen een zeer specifieke bouwstijl hebben. Ze worden opgetrokken in rode baksteen, als herinnering aan het industriële verleden van de wijk. Er komen vijf tanks voor het opvangen van regenwater. Het opgevangen water zal worden hergebruikt om de groene ruimtes te besproeien. Er is ook een kinderdagverblijf met 49 plaatsen gepland.

De werkzaamheden zullen naar verwachting minstens vijf jaar in beslag nemen. Het is mogelijk dat de verenigingen die in het verleden al beroep hebben aangetekend, opnieuw in beroep zullen gaan.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni