| Hier moeten de nieuwe appartementen komen.

Buurtbewoners tegen immoproject in Driesstraat

TDN
© BRUZZ
01/03/2019

Een nieuw bouwproject verhit de gemoederen in Vorst. Buurtbewoners en oppositie morren over een nieuw appartementsblok dat aan 53 gezinnen onderdak moet bieden. Er zouden niet alleen verguningsproblemen zijn, maar ook overstromingsgevaar.

In de Driesstraat, bekend van het onderduikadres van de terreurcel rond Salah Abdeslam, ligt al enkele jaren een stuk grond klaar. Een eerste woonproject voorzag 156 appartementen, maar dat aantal werd gereduceerd naar 53.

De bouw- en omgevingsvergunning liep af op 8 februari, maar de promotor plaatste werfpaaltjes en kon daardoor op de valreep toch nog een werfvergunning krijgen. Buurtbewoners lieten een deurwaarder constateren dat de werken niet echt begonnen zijn, maar het college zag er geen graten in.

Overstromingsgevaar

Het wijkcomité Stop Inondations vreest dat het "megalomane bouwproject" overstromingsgevaar inhoudt voor de buurtbewoners van Laag Vorst. "De werf bevindt zich op een bijna drassig terrein. Het water staat er soms 47 centimer hoog", zegt oppositielid Laurent Hacken (CDH) in La Capitale.

De buurtbewoners verwijten Ecolo "economisch banditisme" en verwijten het college dat er te veel groene zones in Vorst plaats moeten ruimen voor immoprojecten. Ze zouden er liever een park, speelplein of desnoods een crèche willen zien. "Iets waar elke Vorstenaar baat bij heeft."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Stedenbouw , Samenleving , Driesstraat , immoproject , Laurent Hacken

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni