Gemeenten niet blij met nieuwe Villo-reclamepanelen

© PhotoNews
| 150 nieuwe LED-reclamepanelen mogen worden geplaatst.

De gemeentes Sint Gillis, Watermaal-Bosvoorde en Schaarbeek gaan in beroep tegen de vergunning voor de nieuwe reclamepanelen aan de Villo-stations. Enkelen werden al geïnstalleerd.

Tegelijk met de introductie van de elektrische Villo-fietsen kreeg uitbater JC Decaux de toelating om 150 nieuwe reclamepanelen met LED-verlichting te plaatsen bij de deelfietsen-stations. Die panelen vervangen oudere exemplaren die nog met papieren publiciteit werkten.

Terwijl verschillende nieuwe LED-borden al geplaatst zijn, loopt er nog een beroep van verschillende gemeentes tegen de stedenbouwkundige vergunning voor de panelen. Sint-Gillis, Schaarbeek en Watermaal-Bosvoorde vroegen hoorzittingen aan die inmiddels hebben plaatsgevonden.

"Wij zijn tegen deze panelen omdat ze verkeersonveilig zijn" aldus Catherine Morenville (Ecolo), schepen van Stedenbouw in Sint Gillis tegen RTBF. "En ook architecturaal is het een aanslag op de openbare ruimte."

De panelen zouden verkeersgebruikers te veel kunnen afleiden en bovendien energieverslindend zijn.

Pv's door gemeente

Terwijl een definitieve uitspraak over de beroepen nog tot begin volgend jaar op zich laat wachten, werden er al verschillende panelen geplaatst. De dienst stedenbouw in Sint-Gillis stelt dat ze pv's gaat opmaken vanwege een inbreuk op de verkeersveiligheid. Op termijn zouden ze zelfs bereid zijn om de panelen te verbergen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?