Groen licht voor nieuwe hoofdzetel Circus zonder Handen en fietsherstelplaats Cyclo

MVDH
01/08/2023

In de kanaalzone tussen de Vlaamsepoort en het slachthuis van Anderlecht zullen twee pakhuizen worden omgevormd tot de nieuwe hoofdzetel van circusschool Circus zonder Handen en een fietsherstelwerkplaats van vzw Cyclo. Het project maakt deel uit van duurzaam wijkcontract Zinneke dat tot doel heeft de kanaalzone nieuw leven in te blazen.

Op 14 juli 2023 werd de stedenbouwkundige vergunning verkregen door Beliris voor de reconversie van de twee pakhuizen. Concreet zal aan de Nijverheidskaai 83B in het pakhuis aan de Grote Hal de sociaal-inclusieve circusschool Circus zonder Handen worden ondergebracht.

Op de begane grond komen een grote sportzaal, een ontvangstruimte, een foyer en opslagruimtes voor het circusmateriaal. Op de eerste verdieping is verder plaats voor kleedkamers terwijl op de tweede verdieping nog onder meer een tweede en kleinere sportzaal wordt bijgebouwd. Voor de circusschool werd zo’n 1.070 vierkante meter uitgetrokken.

Het andere pakhuis, gelegen aan de andere kant van de Grote Hal op de Nijverheidskaai 75, is voorzien voor een fietsherstelwerkplaats van zo’n 960 vierkante meter. Vzw Cyclo zal er de volledige benedenverdieping wijden aan het recycleren van fietsen met reparatie-, productie- en opleidingsateliers. Verder komen op de eerste en tweede verdieping nog onder meer kleedkamers en een vergaderzaal.

De twee projecten maken deel uit van het duurzame wijkcontract Zinneke, dat de buurt nieuw leven wil inblazen met sociale activiteiten en duurzame economie. Naast de eerdere opening van De Grote Hal, waar vroeger de tweedehandsautodealer Libelco zich bevond, moeten de projecten zo ook een aanvulling vormen op het toekomstige "Kleine Zennepark".

97c34c45-beliris2.jpg

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Jans-Molenbeek , Stedenbouw , Beliris , Circus Zonder Handen , vzw CyClo

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni