Het gebouw op de Triomflaan 172 werd vorige week verkocht.

Hoofdzetel Europ Assistance op Triomflaan verkocht

© BRUZZ
31/12/2020

Het kantoorgebouw op de Triomflaan 172, waarin het Belgische hoofdkwartier van Europ Assistance gevestigd is, werd verkocht. Samen met de twee blokken ernaast plannen bouwpromotoren er een gemengd project met vooral appartementen, maar ook kantoren, een hotel en commerciële ruimtes. De projectontwikkelaars dromen zelfs luidop van een bioscoop.

Het gebouw op de hoek van de Triomflaan en de Jules Cockxstraat werd verkocht aan de vennootschap 'Triomphe 172', die de ontwikkelaars Anne-Catherine Galetic en Thérècia Landell verbindt met bouwpromotoren Maurice de Montjoye en Nicolas Peterbroeck. Volgens de zakenkrant L'Echo, die over de verkoop bericht, zou er met de transactie minstens 10 miljoen euro gemoeid zijn.

Stadspoort

De hoofdzetel van Europ Assistance naast de universiteitenwijk kent strategisch de perfecte ligging, op enkele meters van metrostation en overstapparking Delta en aan de autosnelweg E411. Heel wat promotoren hadden hun oog laten vallen op het banale kantoorgebouw van 4.500 vierkante meter uit de jaren 80.

De twee aangrenzende gebouwen, Triomf 174 en 176, waren eerder aangekocht door een consortium van de architecten Thomas & Piron en vastgoedbedrijf Unibra. De nieuwe buren hebben alvast afgesproken om hun violen gelijk te stemmen om deze toekomstige stadspoort gezamenlijk te ontwerpen en te ontwikkelen.

Wijk in ontwikkeling

Een eerder project op dezelfde site - destijds 'Delta Tower' gedoopt - haalde het niet, omdat het Oudergemse schepencollege het volume en vooral de hoogte ervan niet zag zitten. Wat er op de plek zal komen, is nog niet helemaal duidelijk. Men overweegt er vooral appartementen te bouwen, aldus L'Echo. In afwachting van concrete plannen blijft Europ Assistance de huurder van het complex.

In de buurt staan er al heel wat grote bouwprojecten op stapel, zoals het omstreden appartementenproject op de groene ULB-campus en het nieuwe Chirec-ziekenhuis, waarbij ook een woontoren komt. En ook de 'Deltadriehoek' wordt de komende jaren ontwikkeld door het Brussels Gewest. Ook de brandweerkazerne tegenover het Europ Assistence-gebouw wordt vernieuwd.

20201231_TRIOMFLAAN_KANTOREN

De drie kantoorgebouwen zullen samen herontwikkeld worden.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Oudergem , Stedenbouw , Europ Assistance , Anne-Catherine Galetic , Thérècia Landell , Triomflaan , Triomf 172

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni