Meer onmiddellijke verhuurverboden voor woningen in 2018

© An Missotten

In 2018 zijn er 161 woningen met onmiddellijke ingang van de huurmarkt gehaald in het Brussels Gewest. Dat zijn er 42 meer dan in 2017. Dat blijkt een antwoord van Brussels minister van Huisvesting Céline Fremault (CDH) op een vraag van Brussels parlementslid David Weytsman (MR).

Dat schrijft La Dernière Heure.

De woningen werden door de inspectiedienst niet geschikt bevonden om te verhuren, omdat er een risico voor de gezondheid van de huurders was. Dat kan gaan om vochtproblemen, maar ook brandgevaar of een risico op elektrocutie. “Het gaat om acute gevaren voor de veiligheid en gezondheid van de huurders,” legt Fremault uit aan La Dernière Heure.

In 2017 werden er nog 119 woningen van de huurmarkt gehaald. Fremault verklaart de stijging door een versterking van Huisvestingsinspectie. “Tijdens deze legislatuur is het personeel bijna verdubbeld. Daarnaast is er meer ingezet op de samenwerking tussen de dienst en de gemeenten en verenigingen.”

'Geen premies voor deel middenklasse'

Weytsman pleit ervoor om meer premies te ontwikkelen voor renovatie- en isolatiewerken. “De bestaande premies volstaan niet, en de voorwaarden zijn te streng. Een deel van de middenklasse kan er geen beroep op doen, terwijl die groep het ook nodig heeft.”

Daarnaast vraagt hij ook meer aandacht voor de isolatie en renovatie van publieke en sociale woningen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?