Nieuwe wegen, pleinen en parkje voor Biestebroekwijk

© Cinema Nova
| Het Biestebroekdok in Anderlecht.

De Biestebroekwijk krijgt nieuwe wegen, pleinen en een parkje. In totaal wordt 12 hectare openbare ruimte vernieuwd. Het federale Brusselfonds Beliris financiert het project. De zoektocht naar een ontwerpteam verloopt in samenwerking met bouwmeester Kristiaan Borret.

De buurt van het Biestebroekdok is vandaag nog een post-industrieel braakland, maar moet de komende jaren een enorme transformatie ondergaan. Er staan verschillende grote projecten op stapel, met heel wat nieuwe woningen, maar ook productieve activiteiten en andere functies.

Met het oog op al die ontwikkelingen moet ook bijna 12 hectare aan publieke ruimte worden aangepakt. Dat gebeurt met geld van het federale Brusselfonds Beliris. Momenteel loopt een ontwerpopdracht in samenwerking met de Brusselse bouwmeester Kristiaan Borret.

De ontwerpers zullen zich moeten inschrijven in het beeldkwaliteitsplan dat in de maak is voor de hele Brusselse kanaalzone. "De publieke ruimte is cruciaal om de wijk te structureren en ze een eigen identiteit te geven", klinkt het bij de bouwmeester. "Maar het stijgt daar ook boven uit. Het netwerk van straten, pleinen, dokranden en ook een park zijn een cruciaal onderdeel voor de kanaalzone op gewestelijk niveau."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Lees ook

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?