| Het project voor woonblokken naast Wiels gaat voorlopig niet door.

Nieuwe wijk naast Wiels komt er voorlopig niet

SN
© BRUZZ
01/10/2019

De nieuwe woonwijk naast kunstencentrum Wiels in Vorst komt niet van de grond, na eerdere protesten van buurtbewoners. De eigenaar overweegt het terrein te verkopen. Staatssecretaris Pascal Smet (One.brussels/SP.A) hoopt van het gebied publieke ruimte te kunnen maken.

Het terrein naast kunstencentrum Wiels ligt nog steeds te verzanden. De geplande nieuwe woonwijk kreeg twee keer een negatief advies van de gemeente Vorst, telkens na hevig protest van de buurtbewoners.

Ondertussen is het bouwproject voorlopig opgeschort, zo antwoordde Brussels staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (One.brussels/SP.A) tijdens de Brusselse commissie Territoriale Ontwikkeling, op een vraag van Gäetan Van Goidsenhoven (MR).

Bovendien maakte de eigenaar begin 2019 kenbaar dat hij eraan denkt het terrein te verkopen, al wil die eerst nog alle mogelijke pistes verkennen. Smet moedigt de eigenaar aan om de buurtbewoners te betrekken bij een nieuwe bestemming voor het terrein.

De staatssecretaris benadrukt dat ook een groene ruimte een optie is, wat zou aansluiten bij de plannen voor een park op de aanliggende gronden. Het dossier wordt nu ook geanalyseerd door Brussels minister van Leefmilieu Alain Maron (Ecolo).

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Vorst , Stedenbouw , Marais , Wiels , Pascal Smet

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni