Skaten kan straks ook langs het kanaal in Anderlecht.

Ontwerper gezocht voor skatezone bij containerpark

LV
© BRUZZ
20/03/2019

Net Brussel zoekt een ontwerpteam voor een skatepark en een groenzone bij een gepland containerpark langs het kanaal in Anderlecht. Langs het water zijn overigens nog meer skateparken gepland.

Aan de Demetskaai moet een zogenaamd Recypark komen, een nieuw gewestelijk containerpark. Net Brussel ging daarvoor eerder al in zee met architectenbureau 51n4e. Het idee is om de banale functie van sorteerplek voor afval te overstijgen met kwalitatieve architectuur én de integratie van een nieuwe openbare ruimte.

Die ruimte valt uiteen in twee zones. Een groene ruimte van 500 vierkante meter, en een skatepark. “De unieke geografische ligging in een stedelijke omgeving, buiten de woongebieden, maakt de locatie bijzonder geschikt voor een skatepark”, klinkt het bij bouwmeester Kristiaan Borret.

BMX of rolschaats

“Het skatepark wil de gebruikers binnen het gewest een aantrekkelijke, aanvullende en vernieuwende infrastructuur bieden waarbinnen ze verschillende disciplines kunnen beoefenen. Zowel beginners als gevorderden kunnen er skateboarden, BMX’en, steppen en rolschaatsen.”

Onder begeleiding van de bouwmeester heeft Net Brussel nu een oproep gelanceerd voor ontwerpteams om de openbare ruimte van het toekomstige Recypark concreet uit te werken, in samenwerking met architectenbureau 51n4e. In het najaar zou de opdracht worden toegekend.

Overigens zijn nog minstens twee andere skateparken gepland langs het kanaal. Zo komt er eentje in het nieuwe park dat wordt aangelegd tussen de Havenlaan en het Becodok, waar Allée du Kaai eerder skaters uit heel Brussel en daarbuiten aantrok, en een ander in de buurt van de passagiersterminal in Neder-Over-Heembeek.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht , Brussel , Stedenbouw , skate , containerpark , recypark , recyclage

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni