Openbaar onderzoek naar bouwproject aan Zavel levert liefst 340 reacties op

© Heleen Debeuckelaere
| In de plaats van de Belgacomgebouwen moet een groot vastgoedproject komen met ruim 200 woningen en een hotel met 150 kamers

Het bouwproject waarbij de Belgacomgebouwen aan de Zavel grotendeels worden afgebroken voor een groot vastgoedproject botst op buurtprotest. Dat blijkt ook nu het openbaar onderzoek afgerond is. 340 dienden een opmerking in, 40 mensen willen gehoord worden tijdens de overlegcommissie.

Vastgoedontwikkelaar Immobel hoopt binnenkort van start te gaan met de bouw van een nieuw project in de Lebeaustraat, aan de Zavel. Daar moeten drie appartementsgebouwen komen met 207 woningen, acht handelszaken, een hotelgebouw met 150 kamers, en een ondergrondse parking met 385 plaatsen. Twee derde van het Belgacomcomplex zal daarvoor gesloopt worden.

De plannen van Immobel botsen al langer op protest van buurtbewoners. Die vinden dat het bouwproject te groot is. Het buurtcomité is ook tegen de sloop van de Belgacomgebouwen. Een petitie tegen het project werd bijna 3.000 keer ondertekend. Het buurtcomité riep tegenstanders op om hun eisen kenbaar te maken tijdens het openbaar onderzoek, dat eind vorige maand afliep.

Maar liefst 340 mensen hebben een reactie ingediend, laat het kabinet van Brussels schepen voor Stedenbouw Ans Persoons (Change.brussels/SP.A) weten. Veertig mensen hebben gevraagd om gehoord te worden tijdens de overlegcommissie die op 25 november plaatsvindt.

"Dat de buurt tegen is, wisten we. We krijgen al langer mails van buurtbewoners die zeggen dat de wijk dit bouwproject niet kan dragen", zegt Persoons' woordvoerder Jens Popelier. "Daarom is het belangrijk dat het openbaar onderzoek doorgaat, zodat iedereen gehoord kan worden."

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?