Vervoort pessimistisch over financiering van renovatie Boudewijnstadion

© PhotoNews
| Het Koning Boudewijnstadion op de Heizel.

Minister-president Rudi Vervoort (PS) toont zich niet meteen optimistisch over de toekomst van het Koning Boudewijnstadion. “Er is een renovatie nodig die zo zwaar is dat ze op een nieuwbouw lijkt. Ik zie geen beleidsniveau of privé-investeerder die daar geld voor op tafel wil leggen.”

Vervoort werd in de commissie Territoriale Ontwikkeling ondervraagd over de toekomst van het Koning Boudewijnstadion. De Belgische voetbalbond kondigde eerder aan dat ze het stadion graag gerenoveerd ziet. Een concreet architecturaal plan of centen voor die renovatie legde de bond niet op tafel.

Verschillende parlementsleden wilden weten hoe het Gewest de toekomst van het stadion ziet.

Rudi Vervoort legde uit dat hij momenteel geen enkele piste ziet om het stadion te renoveren. “Er is een zware renovatie nodig, die eigenlijk meer op een nieuwbouw lijkt,” aldus Vervoort. “Maar ik zie niet welk niveau bereid is om geld op tafel te leggen.”

'Privé zal niet toehappen'

“Het nationale niveau zou logisch zijn, we moeten ongeveer het enige land ter wereld zijn waar dat niet gebeurt. Maar noch daar, noch bij de gemeenschappen of de gewesten zie ik de wil om een nationaal stadion te financieren. En je kan niet verwachten dat de Stad Brussel alles alleen betaalt.”

Vervoort gelooft ook niet in privégeld voor een zware renovatie. Na de lijdensweg van het Eurostadion, zal volgens de minister-president niemand nog bereid zijn om privégeld te investeren.

De minister-president wees er nog op dat er niet enkel geld nodig is voor de renovatie, maar ook voor de uitbating van een vernieuwd stadion.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

--- OPROEP. Reageer jij soms op online nieuwsartikels of wil je het wel eens proberen? Doe mee aan het RHETORIC-onderzoek en maak kans op een waardebon. Meer info en inschrijven

 

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?