Brussels minister van Openbare Werken Pascal Smet (SP.A) laat nog niet in zijn kaarten kijken of hij het advies over de heraanleg van de Havenlaan naast zich neerlegt dan wel opvolgt. Hij is daarover aan de tand gevoeld in het parlement, door Bruno De Lille (Groen). Die vindt dat Smet de auto verder uit de stad moet bannen en het advies moet negeren.

Brussels minister Smet laat nog even niet het achterste van zijn tong zien over z'n definitieve plannen voor de Havenlaan. Parlementslid Bruno De Lille wil weten of hij het advies van de Brusselse overlegcommissie volgt. Die vraagt om een Havenlaan met vier rijstroken, zoals nu, en met méér parkeerplaatsen.

De minister wijst dat advies niet meteen af, maar belooft een antwoord over enkele weken.

Het originele plan van het Gewest belooft een smalle Havenlaan met veel ruimte voor groen én voor de zwakke weggebruiker. Zal Smet daarvan afstappen? Bruno De Lille hoopt alvast van niet.

Heraanleg van de Havenlaan

De Havenlaan aan Thurn & Taxis is aan renovatie toe. De eerste plannen dateren al van 2008, maar door protest zijn die nooit gestart. Vooral de vervanging van de kasseien zorgt voor veel protest.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: BRUZZ 24, Heraanleg van de Havenlaan

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie