Le Variétés aan het Flageygebouw zal midden september terug openen onder de nieuwe eigenaar Litvine.

Eind juni leek het doek gevallen over het restaurant 'Le Varietés' in het Flageygebouw. Maar het bekende etablissement werd door de familie Litvine overgenomen en zal midden september opnieuw openen.

Zeventien jaar lang baatte Alexandre Masson het art-déco restaurant aan de voet van het bekende radiogebouw Flagey uit, maar de zaak ging recent over de kop. Toch heeft de zaak nu al een overnemer gevonden, schrijft L'Echo en bevestigt Serge Litvine aan onze redactie . “Het zullen vooral mijn kinderen Vladimir en Tatjana zijn die zich met de zaak zullen bezighouden.”

De Russische Litvine is een liefhebber van de Brusselse horeca. Hij nam de laatste jaren verschillende topzaken over, zoals Villa Lorraine en Villa in the Sky. “Ik had al contact met de vorige eigenaar en toen het faillissement werd aangekondigd heeft hij mij gecontacteerd. Hij wist dat ik interesse had.”

Litvine legt uit dat mooie plaatsen moeten beschermd worden, zelfs in deze moeilijke tijden voor de horeca. “Le Variétés is zo’n mooie plek, zelfs mijn vader ging er al eten. Ik ben geen viroloog, maar het gaat toch niet zo slecht blijven.”

Le Variétés zal midden september opnieuw openen na een volledige renovatie. Het restaurant krijgt ook een nieuwe chef, maar zal zijn naam behouden. Wie de nieuwe chef zal worden kon Litvine nog niet meegeven, “de zoektocht gaat verder.”

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Elsene , Resto & Bar , Cultuurnieuws , Brusselse horeca , overname , faillisement

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni