Vervoort: ‘We hebben het centrum op de Heizel te vroeg geopend’

© Belgaimage
| Minister-president Rudi Vervoort (PS).

De afgelopen dagen speelden er nog wat kinderziektes op in het vaccinatiecentrum op de Heizel. Zo stonden er lange rijen en waren er onduidelijkheden over vaccineren met of zonder afspraak. Dat erkent ook minister-president Rudi Vervoort (PS). "We werken blind, dat moet ik toegeven."

De uitnodigingen werden verstuurd naar de verkeerde Brusselaars. De wachtrij aan het vaccinatiecentrum Heizel was af en toe lang de laatste week. Ook het wachten aan de lijn met het callcenter om een afspraak te maken duurt het lang, en eenmaal binnen is er niet altijd tweetalig personeel aanwezig.

"Iedereen erkent dat er dingen zijn die niet hebben gewerkt of nog steeds niet werken," reageert Vervoort vrijdag in een interview met La Dernière Heure. Hij refereert ook aan het federale IT-systeem dat de uitdnodigigen verstuurt, dat nog bugs vertoont. "De vaccinatiestrategie volgt het ritme van de haperingen van het systeem," klinkt het daarom.

Boeing 747

Vervoort geeft toe dat het centrum wellicht te vroeg is geopend. "We lanceerden een Boeing 747, toen we eigenlijk nog op het niveau van een kleine Falcon zaten." De komende tijd moeten de afspraken voor de vaccinaties weer in orde worden gemaakt.

De Brusselse gezondheidsinspectie heeft de strategie aangepast doordat heel wat genodigden niet reageerden of niet kwamen opdagen. Daardoor werd het personeel van alle politiezones en enkele dagcentra voor bijvoorbeeld personen met een handicap uitgenodigd om hun personeel te laten vaccineren. Zij hadden echter geen individuele code om online een afspraak te maken.

Vervoort wil de normale gang van zaken weer oppakken zodat kandidaten gewoon online een afspraak kunnen maken. Vervoort hoopt voor de rest van de doelgroepen dat de planning zo goed mogelijk kan worden gevolgd. "De vaccinatiecampagne moet eind september zijn afgerond."

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?