Patrick Thairet (rechts) als trainer bij RWDM.

Interim-directeur van Molenbeek Sport stapt op

TDN
© BRUZZ
25/03/2021

De interim-directeur van Molenbeek Sport heeft woensdag na amper vier maanden in functie zijn ontslag ingediend. Patrick Thairet vindt de job door de vele rechtszaken en problemen binnen de vzw te belastend. “Ik ben doodop. Het is tijd iemand permanent te benoemen."

Thairet werd in november benoemd tot directeur ad interim van Molenbeek Sport, de dienst die verantwoordelijk is voor het beheer van de gemeentelijke sportinfrastructuur. De gewezen voetballer van onder meer RWDM nam er de plek van Laurent Bensalah, die door het schepencollege opzij werd geschoven ondanks protest van de werknemers binnen Molenbeek Sport.

Thairet, die voordien al 20 jaar directeur was van Molenbeek Sport, kreeg de gemoederen bedaard in een turbulente periode voor de organisatie. Behalve stakingsacties had de vzw ook af te rekenen met een rechtszaak wegens een geschil tussen twee Molenbeekse voetbalclubs over het gebruik van het Sippelbergstadion. Daarnaast waren er ook financiële en organisatorische problemen binnen de organisatie. Vooral voorzitter Jamel Azaoum, PS-schepen in Molenbeek, had boter op het hoofd.

Doodmoe

Molenbeek Sport trok in de rechtszaak uiteindelijk aan het langste eind en recupereerde zo 26.000 euro aan dwangsommen. Maar Thairet heeft naar eigen zeggen niet de kracht meer om de vzw er helemaal bovenop te helpen. “De omstandigheden waarin ik werk, schaden mijn gezondheid. Ik ben doodop”, zegt hij aan La Dernière Heure. “Het is tijd dat er iemand permanent wordt aangeduid om de vzw opnieuw op het juiste spoor te krijgen.”

Thairet, die ook het zwembad van Molenbeek beheert, diende zijn ontslag woensdag in, maar dat moet nog bevestigd worden door de raad van bestuur. “Hij had een mandaat voor zes maanden, dus we naderen het einde. We zullen binnenkort bekijken hoe we ons herorganiseren”, aldus voorzitter Azaoum. De relatieve rust die Thairet bracht, is meteen verdwenen. Woensdagnamiddag staakte het personeel opnieuw.

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni