Anderlechtse Scheutwijk in het nieuw: groener én gezelliger

© Beliris
| Het nieuwe Henri De Smetplein.

In de gemeente Anderlecht is de Scheutwijk vandaag feestelijk ingehuldigd nadat deze werd heringericht met meer focus op voetgangers en fietsers. “De buurt is nu een gezelligere en groenere woonwijk die echt toebehoort aan de buurtbewoners,” zegt Beliris, de publieke bouwexpert voor Brussel.

De Scheutwijk is een woonwijk in Anderlecht tussen de Ninoofsesteenweg en de Birminghamstraat.

De wijk ging gebukt onder de sterke toestroom van doorgaand verkeer van en naar het centrum van Anderlecht. Daarom kregen de Verdonckstraat, Generaal Ruquoystraat, Gespstraat, Naaldstraat en het Henri De Smetplein een herinrichting.

De werken zijn in het najaar van 2020 van start gegaan. Voor het project investeerde Beliris 2.263.000 euro.

inauguration_scheut-5.jpg
© Beliris
| De nieuwe Scheutwijk werd feestelijk ingehuldigd.

Het Henri De Smetplein is getransformeerd in een plein dat zich goed leent tot activiteiten in de buitenlucht. De parking maakte plaats voor een fiets- en voetgangerszone zonder hoogteverschillen.

Het plein werd bovendien afgesloten voor het verkeer komende van de Ninoofsesteenweg. Om de veiligheid nog verder te verhogen, werd het plein een woonerf.

De wijk werd daarnaast toegankelijker gemaakt voor personen met een beperkte mobiliteit. Ook kreeg de buurt op verschillende plekken bomen en perken, die specifiek werden gekozen om de biodiversiteit te bevorderen.

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?