| Het plein oogt nu groener.

Gezien: Jacques Francksquare in een nieuw kleedje

VT
© BRUZZ
10/01/2019

Na iets meer dan een jaar zijn de werken aan de Jacques Francksquare in Sint-Gillis afgerond. Het plein werd in een nieuw kleedje gestoken, met onder andere bredere voetpaden, meer groen en een vernieuwd sportterrrein. De werken kostten zo'n 3 miljoen euro.

Het plein werd gerenoveerd in het kader van het wijkcontract Fontainas. Niet alleen de Jacques Francksquare werd heringericht, maar ook het Heldenplein, de Vlogaertstraat, de Fontainasstraat, een deel van de Hallepoortlaan en de Vorstsesteenweg.

Tijdens de werken werden onder andere de voetpaden heraangelegd, zijn er 78 bomen aangeplant en werden er extra fietsenrekken geplaatst. Ook het sportterrein werd vernieuwd.

Burgemeester Charles Picqué (PS) verheugt zich over het einde van de werken. “De renovatie van het plein en de omgeving kadert in een ruimere visie die al enkele jaren de vernieuwing van dit deel van Sint-Gillis nastreeft. Al deze projecten vormen nu één gerenoveerd geheel. Er is nog veel te doen, maar als we terugkijken, kunnen we zeggen dat we gewerkt hebben aan de transformatie van deze wijk, en in het belang van de bewoners," laat hij weten via een persbericht.

In 2017 was er nog veel te doen rond frituur Fontainas, die moest wijken voor de werken. De gemeente laat weten dat het schepencollege zich nog moet buigen over een mogelijke horeca-gelegenheid op het plein. "Maar in elk geval zou er een openbare aanbesteding uitgeschreven worden, waarop verschillende kandidaten kunnen intekenen," klinkt het.

Buurtbewoners zijn niet onverdeeld tevreden over het resultaat van de heraanleg. Ze vinden onder meer dat er te weinig zitgelegenheden zijn en laken het gebrek aan echte inspraak bij de beslissingen over de square.

Francksquare

| De Jacques Francksquare in een nieuw kleedje.

Jacques Francksquare

| De Jacques Franksquare, met nieuw sportveld, gazon en nieuwe bomen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Sint-Gillis, Stedenbouw, wijkcontract Fontainas, Jacques Franckplein, Beliris

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni