| Het sportpark is 27 hectare groot, met voetbal-, basketbal-, tennis-, en rugbyvelden. Er moet ook een atletiekpiste en een openluchtzwembad komen.

Nieuw sportpark op Heizelvlakte stapje dichterbij

TDN
© BRUZZ
15/05/2019

De overlegcommissie van de stad Brussel kende woensdag een gunstig advies toe aan de plannen voor een sportpark op de Heizelvlakte. Het project roept dan ook weinig weerstand op: er kwamen maar zes bezwaarschriften binnen. Toch werden er voorwaarden gekoppeld aan het gunstig advies.

Het nieuwe sportpark past in een grondige herinrichting van de Heizelsite, waar ook het geplande winkelcentrum (Neo I) en het congrescentrum (Neo II) toe behoren.

De huidige sportinfrastructuur vervangen door een gloednieuw sportpark. Die groene zone van 27 hectare krijgt onder meer een atletiekbaan, een Finse piste, een voetbal- en rugbyveld, hockeyvelden. Het pronkstuk wordt een openbare waterspiegel tot 15 centimeter diep. Die wordt gevuld met regenwater van de omliggende gebouwen en zal dienen als waterreservoir en stormbekken.

Daarnaast zijn onder het sportpark 200 ondergrondse parkeerplaatsen voorzien, krijgen de huidige sportgebouwen (zoals de petanqueclub) een grondige facelift en zal een hockeyclub zijn intrek kunnen nemen in gloednieuwe infrastructuur. De plannen - ontworpen door een een samengesteld team van OMGEVING, Zwarts & Jansma Architecten, Atelier Ruimtelijk Advies en Witteveen+Bos - werden in de maand april onderworpen aan een openbaar onderzoek.

Zes bezwaarschriften

Dat leverde slechts zes antwoorden op. Woensdag werd er wel stevig gediscussieerd tijdens de overlegcommissie, maar dat stond een positief advies niet in de weg. Daar werden weliswaar een aantal kleine, technische voorwaarden aan gekoppeld.

Zo wordt bijvoorbeeld gevraagd om een betere ondergrond dan asfalt te voorzien voor het multisportveld. Voor het skatepark moeten er dan weer extra garanties komen opdat de overlast voor de buurtbewoners tot een minimum herleid wordt. Ook de elektriciteitsvoeding voor de regenwatertank moet herbekeken worden.

De totale investering bedraagt zo'n 23 miljoen euro. In 2020 zouden de eerste ingrepen uitgevoerd worden, zonder dat de huidige sportactiviteiten moeten stoppen.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad , Stedenbouw , Samenleving , Neo 3 , sportpark , overlegcommissie Brussel-Stad

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni