Het de Brouckèreplein met het reclamepaneel van Coca-Cola in 2015, voor de vervanging door een nieuwe led-versie

| Het huidige bord

Smet houdt deur op een kier voor 'vintage' Coca-Colabord aan De Brouckère

KH
© BRUZZ
15/12/2020

Staatssecretaris voor Stedenbouw Pascal Smet (One.brussels/SP.A) ziet geen graten in een nostalgisch Coca-Colabord aan het De Brouckèreplein. Dat zei hij in het Brussels parlement, nadat er vragen kwamen over zijn wens om het befaamde bord weg te halen aan De Brouckère.

Vorige maand liet Smet weten dat het huidige lichtgevende bord weg moet. De vergunning voor het reclamebord is al een tijd afgelopen en de staatssecretaris vindt het bord slecht geïntegreerd in het kader van het plein. Smet sprak zich uit voor een debat over de plaats van reclame op het plein.

In het parlement gaf de staatssecretaris, na vragen van Marie Nagy (Défi) en Mohamed Ouriaghli (PS), nu te kennen dat hij drie opties ziet. De eerste is dat het bord helemaal verdwijnt, de tweede is een kunstwerk op het dak, al dan niet lichtgevend. Optie drie is een reclame voor Coca-Cola "in vintage- of nostalgische stijl van de jaren 1950”.

144.000 euro per jaar

Smet is momenteel in dialoog met de Stad om de opties te bekijken, zei hij nog. De frisdrankmagnaat heeft immers vandaag nog steeds een contract met de Stad.

De kans dat het uiteindelijk een vintage Coca-Colabord wordt lijkt aanzienlijk. De Stad Brussel incasseert immers jaarlijks 144.000 euro voor de plaatsing van het bord op het Continentalgebouw, dat eigendom is van de Stad. Tegelijk bleek vorige maand nog dat de Stad dit jaar een tekort heeft van 12 miljoen euro op haar begroting.

Het plan om het bord weg te halen maakte eerder al heel wat los.

Brouckere coca-cola

| Het plein in de jaren zestig.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Brussel-Stad, Stedenbouw, coca-colabord, Pascal Smet

Lees ook

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni