| De nieuwe gedeelde fiets- en voetpaden aan de Ninoofsepoort.

Werken Ninoofsepoort bijna klaar: op naar het park

© BRUZZ
23/07/2018

Binnenkort geen straatwerken meer aan de Ninoofsepoort. Het federaal investeringsfonds Beliris begint volgende week aan de volgende werf: de aanleg van het nieuwe park.

Op het stukje Kleine Ring op de grens van Anderlecht, Molenbeek en Brussel-Stad rijd je vanaf nu over nieuwe, brede fietspaden. Ook de stoep en de parking aan het Van der Puttenstadion kregen een make-over.

Om het Ninoofseplein aangenamer te maken, rijdt het doorgaand verkeer voortaan over een andere rijstrook dan het plaatselijk verkeer.

Terrassenpark

En om het nog gezelliger te maken, start Brusselfonds Beliris begin augustus met het langverwachte park. De ruimte is weliswaar beperkt, maar om toch even aan de drukte te ontsnappen gaat het park laag per laag dieper de grond in, zodat je in een soort kom zit.

Langs de rand van de ‘terrassen’ zullen lange banken staan, net zoals langs de rand van de nieuw aangelegde straten.

(Lees verder onder de afbeelding.)

ninoofsepoort_0.jpg

Twee kleine werven

Er volgen overigens nog twee kleine interventies op de Kleine Ring, aan de Onze-Lieve-Vrouw-van-Vaakstraat en aan de Slachthuisstraat. De twee werken zullen tegelijkertijd worden uitgevoerd, eind augustus.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

Lees meer over: Anderlecht, Brussel-Stad, Sint-Jans-Molenbeek, Stedenbouw, Ninoofsepoort, park, Beliris, Openbare Werken

Iets gezien in de stad? Meld het aan onze redactie

Site by wieni