Het jaar van BRUZZ: '19,5 miljoen keer bedankt'

© BRUZZ
| De BRUZZbus als achtergrond voor het jaaroverzicht

Ook BRUZZ maakt in deze eindejaarsperiode de balans op van het afgelopen jaar. Een jaar dat net als voor iedereen getekend werd door corona. Maar ondanks of net dankzij de uitdagingen verbonden aan die gezondheidscrisis kunnen we terugblikken op een bijzonder jaar. 19,5 miljoen geraadpleegde pagina’s op BRUZZ.be sinds 1 januari, elke maand goed voor 300.000 unieke gebruikers. De BRUZZ-redactie wil u dan ook vooral danken voor uw vertrouwen.

BRUZZ bruist

3,6 miljoen gebruikers*, 19,5 miljoen gelezen pagina’s, en dat tussen 1 januari en 16 december 2020. De cijfers liegen er niet om. De afgelopen jaren kan BRUZZ steeds meer lezers bekoren. Dit jaar 20 procent meer dan in 2019. Brusselaars, Vlamingen én mensen van veel verder. Om u een idee te geven: op de schermen waarop we ons bereik monitoren, zien we geregeld lezers opduiken in Finland, de Verenigde Staten of Japan. Dat zijn allemaal mensen die Brussel ontdekken en leren begrijpen dankzij onze verhalen.

Maar BRUZZ is uiteraard niet alleen een nieuwswebsite. Het BRUZZMagazine met verdiepende reportages, verhelderende interviews en de beste cultuurtips wordt week na week op 55.000 exemplaren gedrukt en door 93.700 mensen gelezen. BRUZZTelevisie is er zeven dagen op zeven met het belangrijkste nieuws van de dag, op BRUZZRadio hoor je de stad bruisen van 7 uur ’s ochtends tot middernacht, met nieuwsbulletins elk uur en op het halfuur een op en top Brussels CityNieuws. De Brusselse ketten van 9 tot 13 ontdekken Brussel dankzij BRUZZKet. En dan zijn er nog onze sociale mediakanalen die het beste verzamelen van wat BRUZZ allemaal te bieden heeft.

Kristof Pitteurs, hoofdredacteur BRUZZ

BRUZZ: dat zijn ook 42 journalisten, redacteurs, eindredacteurs, nieuwsmanagers, presentators, lay outers, producers, regisseurs,… BRUZZ: dat is ook een groep van een 20-tal zelfstandigen die op losse basis voor ons werken. BRUZZ is ook een groep enthousiaste vrijwilligers die elke avond radio maakt en daarin het beste van de Brusselse muziekscene belichten.

Voor een deel zijn dit jonge mensen die bij BRUZZ hun eerste stappen zetten in de journalistiek en die elke dag bijleren van onze meer ervaren journalisten. Wat hen bindt: het zijn allemaal mensen die midden in de stad staan. Of het nu om rellen in Anderlecht ging of het verkeersvrij maken van het Terkamerenbos: onze reporters richtten live hun spotlight op alle betrokken partijen.

An M live vrouwenbetoging
© BRUZZ
| An Missotten live vanuit de stad

BRUZZ wordt voor het overgrote deel gefinancierd met belastinggeld. En daar zijn we ons maar al te goed van bewust. Want daar staat ook een duidelijke opdracht tegenover. Voor dat geld krijgt u niet alleen een nieuwswebsite met 40 artikels per dag, maar dus ook een magazine, een radiostation, een televisiestation, berichten op de sociale media, een website voor kinderen, podcasts en nog veel meer. Om dat klaar te spelen moeten we goed nadenken over elke cent die we uitgeven.

20201208 promo dr.bruzz uzbrussel

BRUZZ houdt van Brussel, en u houdt van BRUZZ. Dat bleek alweer tijdens de afgelopen maanden. Zelfs in deze coronacrisis slaagde u erin om meer dan 50.000 euro in te zamelen voor Brussel Helpt.

En omdat de Warmathon, het Brusselse luik van de Warmste week waarin BRUZZ jaar na jaar het voortouw neemt, sinds dit jaar niet meer doorgaat trokken we met onze BRUZZbus naar het UZ BRUSSEL. Een hele dag lang maakten we er warme radio, voor de tientallen hulpverleners die er dag na dag het beste van zichzelf hebben gegeven, voor de patiënten en voor iedereen die van ver of dichtbij te maken had met het ziekenhuis.

Die warmte willen we u ook de volgende dagen en maanden blijven bieden. Geniet van de eindejaarsfeesten. Geniet van BRUZZ.

* Volgens Google Analytics bereikte BRUZZ het afgelopen jaar 3,6 miljoen gebruikers. Alle mediabedrijven hanteren dit cijfer, maar weet dat wanneer je naar BRUZZ surft via je mobiele telefoon en even later via je laptop dat als twee gebruikers wordt geregistreerd door Google.

Fijn dat je wil reageren. Wie reageert, gaat akkoord met onze huisregels. Hoe reageren via Disqus? Een woordje uitleg.

 

 

Meer nieuws uit Brussel

Nieuws en cultuur uit Brussel in je mailbox?